Manlig vaxning
De senaste åren har vaxning blivit allt mer populärt bland vår manliga befolkning runtom i landet. Männen vill vaxa bort håret på ryggen, bringan, de intima områdena och andra områden där håret anses störande. Men att utföra den intima vaxningen, brasiliansk vaxning, där männens könshår vaxas bort är ännu ganska ovanligt. Det finns endast ett fåtal salonger i Sverige som antar den utmaningen utan att tycka det vara för intimt. Orsaken till att män vaxar sina kroppar är av samma anledning som kvinnans – de vill känna sig fräscha och rena. Proceduren är även den densamma. Vaxremsor rycks bort och drar med sig hårstråna från roten.

Vanligt idag
Idag är det lika vanligt bland både killar och tjejer att man vaxar sig..
Intimvaxning
Eller brasilianskt som det ibland kallas när man tar bort allt hår. Istället för att vaxa enbart bikini- linjen.
Ansiktsvaxning
Vill du ta bort oönskad hårväxt i ansiktet så finns det speciella, kalla vaxremsor att köpa.
Rakning
Att raka benen är det enklaste, snabbaste och smärtfriaste sättet att ta bort hår från ben, armar och intima områden. Dock försvinner inte hårstråna med roten och redan dagen efter får man stubb, hårda och spetsiga hårstrån. Rakhyvlar finns i både budget- och lyxvarianter och för att minska risken för skärsår är det bäst att använda raklödder innan rakningen. Då glider hyveln följsamt efter huden.
"skulle man ångra sig så växer alltid håret ut igen"
"det känns rent och fräscht att ta bort onödigt hår"
Hårborttagningskräm Det finns en speciell sorts kräm du kan stryka på huden där du vill få håret avlägsnat. Krämen löser upp själva hårstråets visibla del och för att få bort resterna av hårstråna används en slags spatel utan hyvelblad som dras i likhet med en rakhyvel längs huden.
  Några tips innan man vaxar sig:  

Ta en dusch så att porerna öppnas och låt sedan huden torka. Att peela benen även innan vaxning kan också vara väl värt att göra för att få bort döda hudceller. Genom att vaxa benen på kvällen får huden tid på sig under natten att minska eventuell svullnad och rodnad. För att få bort vaxrester kan en bomullstuss med olja vara effektivt.

Navelpiercing Tungpiercing Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Frissa
 Copyright (c) 2008 Vaxa.se Kontakta oss