Intimvaxning
Vill man vaxa annat än benen, som till exempel de mer intima områdena, är det den ökända brasilianska vaxningen som gäller. Detta fenomen där könshåret till största delen försvinner under några veckor har blivit väldigt populärt i Sverige och fler och fler uppsöker salonger för att få detta jobb utfört, för att på så vis känna sig fräschare och renare. Brasiliansk vaxning utförs genom att hetta upp vax till flytande och rycka loss hårstråna rappt och ordentligt. Metoden är alltså densamma som vid benvaxning, men kan dessvärre leda till svamp enligt gynekologer.

Vanligt idag
Idag är det vanligt bland både killar och tjejer att man vaxar sig..
Intimvaxning
Eller brasilianskt som det ibland kallas när man tar bort allt hår. Istället för att vaxa enbart bikini- linjen.
Ansiktsvaxning
Vill du ta bort oönskad hårväxt i ansiktet så finns det speciella, kalla vaxremsor att köpa.
Epilering
Att ta bort håret på ett totalt kladdfritt sätt med samma resultat som vid vaxning är att epilera huden. En epilator är en liten maskin som rycker loss håret från roten och resultatet håller i sig lika länge som vid vaxning.
"skulle man ångra sig så växer alltid håret ut igen"
"det känns rent och fräscht att ta bort onödigt hår"
Hårborttagningskräm Det finns en speciell sorts kräm du kan stryka på huden där du vill få håret avlägsnat. Krämen löser upp själva hårstråets visibla del och för att få bort resterna av hårstråna används en slags spatel utan hyvelblad som dras i likhet med en rakhyvel längs huden.
  Några tips innan man vaxar sig:  

Ta en dusch så att porerna öppnas och låt sedan huden torka. Att peela benen även innan vaxning kan också vara väl värt att göra för att få bort döda hudceller. Genom att vaxa benen på kvällen får huden tid på sig under natten att minska eventuell svullnad och rodnad. För att få bort vaxrester kan en bomullstuss med olja vara effektivt.

Navelpiercing Tungpiercing Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Frissa
 Copyright (c) 2008 Vaxa.se Kontakta oss