Andra metoder för hårborttagning:
Att ta bort håret på ett totalt kladdfritt sätt med samma resultat som vid vaxning är att epilera huden. En epilator är en liten maskin som rycker loss håret från roten och resultatet håller i sig lika länge som vid vaxning. Dock är detta en väldigt smärtsam procedur och att ta en värktablett innan utförandet kan även här vara en god idé. Att köpa en epilator är en billigare investering i längden än att köpa vax för varje gång håren börjar växa ut. En epilator kan vid god skötsel hålla i över ett år och de nya modellerna på marknaden är uppladdningsbara. Precis som vid vaxning kan de nya hårstråna som växer ut efter epilering växa inåt och därför kan peeling av huden eller torrborstning vara bra vid denna behandling också. Röda prickar kan uppstå efter epilering och detta motverkas bäst genom att smörja in huden med en kräm, gärna en innehållandes aloe veraSandpapper
En slags vante med ett sandpappersliknande material, som du använder i cirkulerande rörelser på huden, är en metod som håller sig lyckad i cirka en vecka. Vanten är gjord av vetefibrer och peelar bort hårstråna från huden som blir alldeles len. Den här metoden har funnits sedan 70-talet men har förfinats. På det här viset slipper man inåtväxta hårstrån och kemikalier, samt starka lukter och obehag. Har man dock kraftig hårväxt är det inget passande alternativ utan fungerar bäst för personer med tunnare hårstrån. Det blir inget kladdande utan en utslätande effekt. Är man solbränd försvinner det yttersta lagret av brännan och har man irriterad hud bör man ta det väldigt lugnt med rörelserna som inte ska vara för kraftiga.


Vanligt idag
Idag är det vanligt bland både killar och tjejer att man vaxar sig..
Intimvaxning
Eller brasilianskt som det ibland kallas när man tar bort allt hår. Istället för att vaxa enbart bikini- linjen.
Ansiktsvaxning
Vill du ta bort oönskad hårväxt i ansiktet så finns det speciella, kalla vaxremsor att köpa.
Rakning
Att raka benen är det enklaste, snabbaste och smärtfriaste sättet att ta bort hår från ben, armar och intima områden. Dock försvinner inte hårstråna med roten och redan dagen efter får man stubb, hårda och spetsiga hårstrån. Rakhyvlar finns i både budget- och lyxvarianter och för att minska risken för skärsår är det bäst att använda raklödder innan rakningen. Då glider hyveln följsamt efter huden.
"skulle man ångra sig så växer alltid håret ut igen"
"det känns rent och fräscht att ta bort onödigt hår"
Enzymer
Vill man dock få bort håret permanent är det den här metoden som gäller. Det är den enda metoden, godkänd av skandinaviska läkare, som tar bort hår permanent - oavsett hudtyp. Både i ansikte och på kroppen försvinner ljusa och mörka hårstrån för att aldrig igen återvända. Själva behandlingen sker med hjälp av naturliga enzymer. Dessa behandlingar är dock dyra och innan enzymet stryks på måste området vaxas.
  Hårborttagningskräm  

Det finns en speciell sorts kräm du kan stryka på huden där du vill få håret avlägsnat. Krämen löser upp själva hårstråets visibla del och för att få bort resterna av hårstråna används en slags spatel utan hyvelblad som dras i likhet med en rakhyvel längs huden. Denna metod är enkel och snabb, men många upplever att krämen luktar illa då den innehåller mycket kemikalier. Man ska heller inte ha krämen på för länge på huden då den kan bli röd och irriterad. Att ta bort hår med kräm är smärtfritt och håren som växer ut igen blir mjuka och inte stubbiga som vid rakning. Var dock försiktig med solning direkt efter denna procedur – avvakta i 24 timmar.Intensivt pulserande ljus
Att använda sig av den här metoden gör att håren försvinner permanent. Det som händer är att hårväxten tunnas ut och detta är helt smärtfritt. Det kan även utföras både i ansikte och på kroppen. För att lyckas med den här behandlingen måste huden vara ljus, inte solbränd. Solbränd hud drar åt sig värme och hårstråna får inte vara ljusa.
Navelpiercing Tungpiercing Vaxa Mensvärk Parfyme Dreadlocks Eyeliner Frissa
 Copyright (c) 2008 Vaxa.se Kontakta oss